Igen, klímatudatosan dolgozunk

Be nice! Klímatudatosan dolgozunk, és számos konkrét ökológiai intézkedést hajtunk végre

Be nice - ez a hitvallás határozza meg teljes üzleti tevékenységünket. A környezet- és klímavédelem kulcsszerepet játszik ebben, hiszen felelősségteljesen használjuk a rendelkezésünkre álló erőforrásokat. Vállalkozásként szeretnénk aktívan alakítani a jövőt és előmozdítani a fenntartható fejlődést.

Az ökológiailag ésszerű és klímatudatos üzleti gyakorlat ezért szívügyünk. Az ökológiai gazdaság fontos mutatója, hogy miként kezeljük az általunk okozott kibocsátásokat.

A CO₂-kibocsátás elkerülése és csökkentése

Számos lehetőséget használunk ki annak érdekében, hogy gazdasági tevékenységünk a lehető legkisebb mértékben terhelje a környezetet és éghajlatot. Ezért az elmúlt években mély meggyőződésből széleskörű ökológiai intézkedéseket hajtottunk végre, és továbbra is teljes erőbedobással dolgozunk azon, hogy az üvegházhatású gázok kibocsátása eleve ne jöjjön létre, valamint hogy az elkerülhetetlen CO₂-kibocsátás a lehető legalacsonyabb legyen.

Azt, hogy környezet- és klímatudatos intézkedéseink milyen mértékben hoznak gyümölcsöt és kapnak elismerést, többek között az integrált fenntarthatóságért járó különdíj mutatja, amelyet a niceshops 2022-ben a globális "Great Place to Work" intézettől kapott.

Kivonat ökológiai tevékenységeinkből:

 • Energiaszükségletünk 100%-át zöldárammal fedezzük.
 • Áramszükségletünk több mint felét saját fotovoltaikus rendszerünk termeli.
 • A legmagasabb energianormáknak megfelelő logisztikai központunkat Saaz-ban a szomszédos gazda biogáz-berendezésének hulladékhője hűti és fűti.
 • Jelenleg csomagjaink több mint 98 százalékához műanyagmentes, környezetbarát és komposztálható szállítási anyagokat használunk. Csak néhány esetben (nagyméretű áruk és raklapos szállítás) hiányzik még az újrahasznosítható műanyag fólia alternatívája.
 • Innovatív csomagjaink ragasztószalag nélkül használhatóak fel újra a feladáshoz és visszaküldéshez - ez a szabadalmaztatott megoldás az osztrák állami csomagolóipari díjjal és a "WorldStar Global Packaging Award" díjjal is ki lett tüntetve.
 • Csomagjaink feladása mindenekelőtt Ausztriában, Németországban és Svájcban együttműködő partnereken keresztül, klímasemleges módon történik.
 • Visszaküldési arányunk mindössze három százalék körüli. A visszaküldött termékeket lehetőség szerint megvizsgáljuk és megjavítjuk, valamint sokat újra felhasználunk.
 • A niceshops folyamatosan növekvő elektromos autóflottával rendelkezik, és a több mint 30 töltőállomással a délkelet-stájerországi régió egyik legnagyobb vállalati töltőállomás-parkja áll niceshops-kollégáink rendelkezésére.
 • A niceshops többek között munkahelyi jegyeket kínál a tömegközlekedéshez. Cégen belüli "Mobi Taskforce"-unk, amely a klímabarát mobilitás előmozdításával foglalkozik, közös autóhasználattal és céges kerékpárokkal kezdeményezéseket tesz annak érdekében, hogy kollégáink munkába járása a lehető legkörnyezetbarátabb legyen.
 • Az precíz, tiszta és szelektív hulladékgyűjtés által fontos erőforrásokat és hasznos anyagokat szűrünk ki, amelyek közvetlenül az újrahasznosításba kerülnek.
 • A niceshops-nál kollégáink ízletes, kiváló minőségű, regionális és szezonális termékekből készült ételeket fogyaszthatnak, amelyek saját konyhánkban készülnek.
 • A "Természet a kertben" kritériumok szerint kialakított, tágas céges kertünk Saaz-ban kikapcsolódási lehetőséget kínál kollégáink számára.
 • Támogatjuk a délkelet-stájerországi régió gazdáit, akik fenntartható módon művelik termőföldjeiket, és a humuszképződés növelésével megkötik a CO₂-t a talajban.

Szeretne többet megtudni arról, hogyan teszünk eleget ökológiai felelősségünknek a niceshops-nál? Itt minden információt megtalál ökológiai elkötelezettségünkről: https://www.niceshops.com/en/about-us/focused-on-a-better-future