Miért nem használunk pálmaolajat: Szeretjük a környezetet

Miért nem használunk pálmaolajat: Szeretjük a környezetet

A pálmaolaj - a legolcsóbb növényi olaj a piacon - számos termékben megtalálható, de nem a mieinkben. Miért nem jön nálunk egyátalán szóba sem a pálmaolaj?

Icon

A pálmaolaj - a legolcsóbb növényi olaj a piacon - számos termékben megtalálható, de nem a mieinkben. Miért nem jön nálunk egyátalán szóba sem a pálmaolaj?

Nincs még egy olaj, amelyet olyan mennyiségben termelnének, mint a pálmaolajat. 2019/2020-ban 72,86 millió tonnát állítottak elő világszerte. A mennyiség 2002/03 óta megduplázodott. De hogyan tudott megduplázódni? Egészen egyszerűen a gazdálkodási terület megduplázásával. Praktikus, hogy az olajpálma a trópusi országokban terem, ahol olcsó a munkaerő, valaint az emberi jogok és a környezetvédelem kevés prioritást élvez. A gyermekmunka és a rabszolgaszerű munkakörülmények nem ritkák a nagy ültetvényeken. Az Amnesty International felrótta a kozmetikai gyártó számára az emberi jogok megsértését az ültetvényeken, amelyek között több ismert cég is található, mint például Nestlé, a Procter & Gamble és az Unilever. A mérgező gyomirtókkal érintkező dolgozók napi bére 1,41 € , akiknek életkora 8-14 év.

Konkrét tények

  • 72,86 millió tonna pálmaolajat termetek világszerte 2016/17-ben
  • Kétszer annyit, mint 2002/03-ban
  • Indonézia és Malajzia teszi ki a globális pálmaolaj termelés 3/4-ét
  • Indonézia már fél esőerdejét feláldozta az olajpálma ültetvények miatt
  • A pálmaolaj a legolcsóbb alternatíva
  • A világszerte termelt pálmaolaj 90% -át az európai piac határozza meg

Zöld kőolaj? Kizárt!

A bio dízel népszerűsítése sem megoldás, mivel egy hektár esőerdő 300 tonna szenet raktároz, míg egy hektár pálmaolaj ültetvény csak 40 tonnát. Tehát az esőerdők védelme jobb módja lenne az éghajlat védelmének.

A kozmetikumokban a pálmaolaj tényleg csak egy olcsó töltőanyag. Nem rendelkezik különleges bőrápoló tulajdonságokkal, illetve az élelmiszerekben is csak egy megoldás az ár csökkentéséhez. Számos egészségesebb alternatívát találhat.

Tehát nézzen mindig utánna a termékek összetevőinek és kerülje a pálmaolajat, valamint egyen gyakrabban (lehetőség szerint mindig) tiszta növényi élélmiszereket. Környezetünkért és az éghajlatért!

Ajánljuk

10% kedvezmény!

Newsletter Hintergrundbild

− Hírlevél −

Oh hey!

A Pure Skin Food csapata szeretne segíteni, hogy bőre újra csodálatosan ragyogjon. Iratkozzon fel Hírlevelünkre és
10% kedvezményt kap következő rendelésére!

A hírlevélre történő feliratkozással beleegyezik, hogy adatait Adatvédelmi nyilatkozatunk szerint feldolgozzuk.