Igen! Munkánkat CO2-semleges módon végezzük

Büszkén jelentjük be, hogy termelésünk CO2-semleges minősített, mivel a klímavédelem fontos számunkra!

A PURE SKIN FOOD termékeihez kizárólag bio-minősített, tisztán növényi összetevők kerülnek felhasználásra. A hagyományos mezőgazdasággal ellentétben a bio gazdálkodás átlagosan 30% -kal kevesebb CO2-kibocsátást eredményez (forrás: BOKU). A termékek éghajlati szempontból semleges előállítása egy újabb mérföldkő, amelynek igazán örülünk.

Az éghajlatvédelem fontos - No Planet B

Csak egy Földünk van. A Earth Overshoot Day minden évben korábban jelenti be az erőforrások túlzott felhasználását.

No Planet B GmbH - ez a cég neve és mottója, amely a Pure Skin Food márkanév mögött áll. Közös elképzelésünk, hogy fenntartható alternatívákat kínáljunk, együtt gondolkodjunk és változtassuk meg az ipar helyzetét.

A klímasemlegesség 3 pillére

A klímaemlegesség céljának elérése érdekében olyan fenntarthatósági stratégiát dolgoztunk ki, amely három pillérre épül:

Elkerülés

A legjobb CO2 természetesen az, amely nem is keletkezik. Ezért igyekszünk a lehető legkevesebb CO2-t előállítani. Az újonnan épített csarnokok magas energiahatékonysága, a zöld villamos energia felhasználása - részben a saját fotovoltaikus rendszerünkből (200 kWp) -, valamint a saját elektromos járműparkunk révén számos területen is sikeresek vagyunk.

Termékkínálatunk összeállításakor, valamint beszállítóink és partnereink kiválasztásakor figyelünk a fenntarthatóságra és a környezetbarát termelésre is.

Csökkentés

Ahol a CO2-emisszió elkerülhetetlen, ott annak csökkentésének lehetőségét keressük. Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a következő intézkedésekkel a lehető legnagyobb mértékben csökkentsük a CO2-kibocsátást:

 • Fenntartható építés, sok fa és nagy energiahatékonyság
 • Elektromos készülékek és számítógépes hardver maximális energiahatékonysággal
 • Munkavállalói jegy a tömegközlekedésben
 • A fűtést és a hűtést 60 és 100% között fedezi a szomszédos biogázüzem
 • Műanyagmentes, környezetbarát szállítási anyagok ragasztómentes lezárással
 • A hulladék és az újrahasznosítható anyagok lelkiismeretes újrahasznosítása
 • Regionális és főként bio élelmiszerek az étkezőben

Kompenzálás

Ahol a CO2-emisszió elkerülhetetlen, ott olyan lehetőségként vesszük figyelembe az ökoszociális projektek támogatása szempontjából, amelyeket nagyon hasznosnak tartunk és amelyek hosszú távon jelentősen hozzájárulnak a kibocsátás általános csökkentéséhez. Ebben az évben különösen örülünk annak, hogy támogathatjuk a bangladesi Helioz projektet.

Banglades számos területén nem áll rendelkezésre tiszta ivóvíz. Itt ezért először fel kell forralni a vizet, amelynek számos hátránya van:

 • Tűzifát kell gyűjteni, ez hozzájárul az erdőirtáshoz
 • Forraláskor CO2 kibocsájtás
 • Különösen a nőknek kell sok időt tölteniük a tűzifa gyűjtésével
 • Sok ember, különösen a gyermekek, légzési problémákkal küzdenek az állandó füst miatt

A Helioz a WADI által egy olcsó, napenergiával működő készüléket biztosít, amellyel a szennyezett ivóvíz a napfény által biztonságosan sterilizálható. A vízben terjedő betegségek, mint például a kolera vagy a polio, elkerülhetőek. A bangladesi és más országokban zajló projekttel a Helioz jelentős mértékben hozzájárul az ENSZ fenntartható fejlődési céljainak eléréséhez is.

#wearethechange

Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy munkánkat 2018 óta klímasemleges módon végezzük és természetesen további tevékenységeket tervezünk a jövő éghajlatának védelme érdekében.