A "komedogén olajok" mítosza és hatásai

A "komedogén olajok" mítosza és hatásai

A komedogén olajokról ismert, hogy eltömítik a pórusokat és mitesszereket okoznak. Azonban nem minden komedogén olaj rossz. Egy komedogén olaj is segíthet a tisztátalan bőrön - eláruljuk miért!

Icon

Talán hallott már az arcápolásban használt olajok osztályozására szolgáló „komedogén” vagy „komedogenitási fok” kifejezésekről. De azt is tudja, mit jelent, ha egy olajat komedogénnek neveznek? Elmondjuk, hogy önmagukban a komedogén olajok miért nem rosszak, valamint, hogy mire érdemes odafigyelni.

Mit jelent valójában a komedogén?

A komedogén kifejezés a "komedone" szóból származik, ami annyit jelent: mitesszer. Vagyis a mitesszereket okozó tulajdonságot írja le. Mivel ezek általában akkor keletkeznek, amikor a pórusok eltömődnek, így a komedogén hatás azt jelenti, hogy a felhasznált olaj gyakorlatilag elzárja a pórusokat.

Először is fontos elmondani, hogy sok csodálatos növényi olaj létezik, amelyek például gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal rendelkeznek, ugyanakkor komedogén hatásúak is. Ide tartozik például az olíva- vagy a kókuszolaj.

Gyakori félreértelmezés azonban az összes komedogén olaj azonnali démonizálása. Mint említettük, a komedogén olajok bizonyos bőrtípusok esetében más hatékony tulajdonságokkal is rendelkezhetnek. Tehát ebben az esetben fontos mérlegelni, és mint mindig, most is a legjobb: kipróbálni!

Az is nagyon egyéni, hogy hogyan reagál a komedogén olajokra. "Ugyanaz az olaj több tisztátalansági foltot okozhat az egyik ember esetében, mint a másikéban" - mondja Dr. Nicole Doyle, vegyészünk és termékfejlesztőnk. A komedogén olajok egyszerűen több embernél idéznek elő tisztátalanságot, mint a nem komedogén olajok.

Helyes használat esetén a komedogén olajok előnyöket biztosítanak

A komedogén olajok jót tesznek a bőrnek, például száraz és érett bőr esetén: a kakaóvaj, a búzacsíraolaj vagy a kókuszolaj különösen ajánlott, mivel ezek különösen gazdagok, valamint hidratálják a bőrt. Egy nem komedogén olaj erre nem képes.

"Alacsony koncentrációban még komedogén olajokat is használhat tisztátalan bőrre" - Dr. Nicole Doyle szerint. Mindig fontos odafigyelni a teljes receptúrára, és a kívánt hatást szem előtt tartani. A Cleansing & Detox olajunk például összetételében néhány nem szárító olajat is tartalmaz, amelyek támogatják a tisztító és ápoló hatást. Mivel azonban az arc megtisztítása után újra eltávolítódnak - például egy mosható tisztítópárna segítségével -, így nem tudják tartósan eltömíteni a pórusokat. Ez tehát mindig a bőrtípustól, a kívánt hatástól, valamint a komedogén olajok célzott és helyes használatától függ.

Mint mindenhol, itt is érvényes: a bőr számára optimális ápoló kombináció megtalálása érdekében: a legjobb, ha lassan leteszteli magán, így megtalálva a kedvenc termékeit! Weboldalunkon kezdheti például azzal, hogy megkeresi a bőrtípusának megfelelő összes terméket, és elolvassa a leírásokat, értékeléseket!

Ajánljuk

10% kedvezmény!

Newsletter Hintergrundbild

− Hírlevél −

Oh hey!

A Pure Skin Food csapata szeretne segíteni, hogy bőre újra csodálatosan ragyogjon. Iratkozzon fel Hírlevelünkre és
10% kedvezményt kap következő rendelésére!

A hírlevélre történő feliratkozással beleegyezik, hogy adatait Adatvédelmi nyilatkozatunk szerint feldolgozzuk.