A hét összetevője: kamilla

A hét összetevője: kamilla

A kamilla évszázadok óta egy házi gyógymód számos betegségre. Nyugtató és antibakteriális hatása mind külsőleg, mind belsőleg - teaként elkészítve - segítséget nyújthat, és jótékony hatást biztosít a testünk és az elménk számára.

Icon

A középen sárga gombbal rendelkező kis fehér virágok eredetileg Dél- és Kelet-Európából származnak, azonban ma már egész Európában megtalálható, valamint a középkor óta gyógynövényként használják. A kamilla leginkább teaként ismert, amely nyugtató hatást biztosít a gyomor-bélrendszeri megbetegedésekre. Azonban évszázadok óta egy kedvelt bőrápoló is: hűsítő és gyulladáscsökkentő pakolásként vagy frissítő arctonikként. Ezenkívül támogatást nyújt a pattanások és a tisztátalanság ellen is.

Így hat a kamilla a bőrén

A kamilla kiegyensúlyozó hatású és gyógyulást elősegítő tulajdonságairól ismert. Ezért írják fel az orvosok gyakran borogatásként különböző bőrbetegségek esetén. Külsőleg alkalmazva antiallergén, nyugtató, antimikrobiális és gyulladáscsökkentő.

Kamillahidrolátot adunk a Toning Moisturiser Calming Chamomile termékhez, amely pontosan ilyen tulajdonságokkal rendelkezik, valamint arcvízként sokoldalúan felhasználható. Például alkalmazható napozás utáni spray-ként is, hogy egy hűsítő szünetet biztosítson bőre számára egy hosszú, napon töltött nap után.

Az irritált bőr ismét fellélegezhet

Mivel a kamilla a sérült erek és más gyulladásos folyamatok gyógyulását is támogatja, ezért a népszerű Farewell Rosacea arcmaszkunkhoz kamillavirág port adunk. Enyhíti a bőrpírt és tartósan nyugtatja a bőrt. Rendszeres használat mellett csökkenti az arcon és az orron látható, Rosacea néven ismert, irritált területeket.

A kamilla úgy nő, mint a gyom: Próbálja ki a kamilla termesztését otthon. A betakarítás után egyszerűen öntsön a szárított virágokra forró vizet egy tea elkészítéséhez, vagy használhatja nyáron egy hűsítő borogatásként a duzzadt lábakra!

Ajánljuk