Rosacea: 7 tipp a bőrpír enyhítéséhez

Rosacea: 7 tipp a bőrpír enyhítéséhez

Gyakran 30-40 éves kor között jelennek meg kipirosodott és irritált területek az arcon. Ezeknek a gyulladt területeknek és az irritált ereknek gyakran genetikai okai lehetnek: rosacea. 7 tippet hoztunk Önnek a bőrpír enyhítéséhez!

Icon

Honnan származik és hogyan alakul ki a rosacea?

A rosacea egy, az arcon megjelenő, gyulladásos bőrbetegség, amely általában 30-40 éves kor között jelentkezik először. A tipikus bőrpír főként az arc közepén, az orr és az orcák környékén alakul ki. Mindenki, akit érint ez a betegség, tudja, hogy ezek a gyulladt területek nagyon kellemetlen érzetet eredményeznek.

A bőrpír és az irritált, megnagyobbodott erek hirtelen megjelenésének oka(i) és lehetséges következményei máig nem tisztázottak. Ezeknek lehetnek gyakran genetikai okai, valamint különböző tényezők keveréke és köze lehet az étrendhez is.

Különböző súlyossági fokai vannak, amelyek a kipirosodás mértékétől és a különböző bőrelváltozásokról ismerhetőek fel, például bőrhámlás, vagy duzzadt és kiütéses területek. Különösen a férfiak esetében jelentkezhet egy tipikus, a betegés lefolyására jellemző dudor az orron.

Ha gyulladt és kipirosodott területek jelennek meg az arcán, amelyek oka nem meghatározható, határozottan javasoljuk, hogy forduljon orvoshoz. Ez a személy rendelkezik a szükséges tapasztalattal, és azonnali segítséget nyújt a speciális esetekben, valamint - ha szükséges - gyógyszert is írhat fel.

Segítség a rosacea ellen!

Az internet tele van nagyszerű tanácsokkal és tippekkel a rosacea enyhítéséhez. Azt tanácsoljuk, hogy legyen óvatos, inkább több módszert próbáljon ki és figyelje meg, hogy melyik hoz javulást.

Nagyon gyakran hallani és olvasni a rosaceával kapcsolatban, hogy a kávé, a tea vagy az alkohol, valamint a csípős fűszerek és a közvetlen napfény súlyosbíthatják a tüneteket. Erről azonban kevés tudományos tanulmány található.

Amit megpróbálhat beépíteni a napi bőrápolási rutinjába, azok az enyhe, nyugtató és gyulladáscsökkentő hatást biztosító termékek. Ügyeljen az olyan összetevőkre, mint a cickafarkfű, a csodamogyoró, a csodabogyó, a körömvirág, a kamilla vagy a csalán, mivel nyugtató hatásuknak köszönhetően segíthetnek a tünetek enyhítésében.

7 tipp a bőrpír enyhítéséhez:

  1. Gyengéd arctisztítás langyos vízzel - a hideg vagy a forró víz is irritálja a bőrt. A bőrpír enyhítéséhez a 7 "Skin Method", a Cleansing & Detox olaj, valamint a Farewell Rosacea tonik használata ajánlott. Ápolja gyengéden a bőrét, és ne dörzsölje szárazra a törölközővel.
  2. Kerülje a felesleges töltő- és adalékanyagokat tartalmazó kozmetikumokat, ügyeljen a kiváló minőségű összetevőkre.
  3. Kerülje az irritáló összetevőket: Az illóolajok csodálatosak a bőrünk számára, azonban figyeljen arra, hogy vannak olyan olajok, amelyek különösen stimuláló vagy vérkeringést támogató hatással rendelkeznek, ezért nem ajánlottak a bőrpír ellen. Egy jó példa a menta - nagyon hasznos tisztátalansági foltok esetén -, azonban a kipirosodott bőr már nem annyira örül neki...
  4. Mondjon le a peelinget vagy a gyümölcssavat tartalmazó maszkokról. Ezek helyett használja inkább a Farewell Rosacea arcmaszkot cickafarkfűvel, amely erősíti az ereket és azonnal enyhíti a bőrpírt.
  5. Napvédelem: Próbálja kerülni a közvetlen napfényt, valamint használjon Sunshine szépségolajat.
  6. A kevesebb több: A smink használata megengedett - azonban nem kötelező! Figyeljen az alapozó vagy a korrektor összetevőire, a bőrpír elfedésekor. Csak akkor használjon sminktermékeket, ha nagyon muszáj. Néha a bőrének egyszerűen csak pihenésre van szüksége - a Homeoffice-ban ez könnyen kivitelezhető. ;)
  7. Írja be a naptárba, ha különösen jó vagy rossz napja vagy fázisa van. Néha olyan kiváltó okokkal, ételekkel vagy élethelyzetekkel (stressz) találkozik, amelyek növelhetik vagy csökkenthetik a bőrpírt ...

DIY Aloe vera azonnali segítség

Erős bőrpírrel járó akut fázisokban a friss aloe vera gél segíthet. A gél tápláló és hűsítő hatású, emellett azonnal és hatékonyan enyhíti a bőrpírt!

  • Vigyen fel egy kevés friss aloe vera gélt a kipirosodott területekre. A levelek már különböző biopiacokon kaphatóak, egy ideig a hűtőszekrényben tárolhatóak.
  • Hagyja rövid ideig hatni, amíg a gél meg nem szárad, majd langyos vízzel óvatosan mossa le.
  • Ezt a trükköt naponta kétszer alkalmazhatja - azonban ügyeljen arra, hogyan reagál a bőre, és szükség esetén változtasson a gyakoriságon!

Ajánljuk