Mit tehet a száraz, tisztátalan bőr ellen?

Mit tehet a száraz, tisztátalan bőr ellen?

A feltételezésekkel ellentétben nemcsak a zsíros, hanem a száraz bőr is hajlamos lehet tisztátalanságra. Miért van ez, és mit tehet ellene? Tudjon meg többet!

Icon

Mi is a száraz bőr tulajdonképpen?

Sokan ismerik a száraz bőr jellemző tüneteit: feszítő érzés, viszketés, legrosszabb esetben hámlás. A kialakulásának lehetnek belső- például genetikai - és külső okai is. Mindenesetre a bőrgát egy nagyon fontos szerepet játszik. A bőr külső rétege természetes védőpajzsként szolgál, amely egyrészt védi a bőrt a káros környezeti hatásokkal szemben, másrészt megakadályozza a bőr nedvességvesztését.

Ha a bőre nem termel elegendő faggyút, vagy agresszív termékekkel tisztítja, eltávolítva a természetes olajokat és zsírokat, akkor a bőrgáton lyukak keletkezhetnek, így a bőre már nem képes megfelelően raktározni a nedvességet. Ennek a következménye a száraz bőr.

Miért jelennek meg a száraz bőrön mitesszerek és pattanások?

Az a feltételezés, hogy csak zsíros bőr esetében fordulnak elő mitesszerek és pattanások, még mindig nagyon elterjedt, azonban ez nem teljesen igaz. Mivel a száraz bőr is ideális tisztátalanság kialakulásához. Az okai a következők lehetnek:

1. A test megpróbálja kiegyenlíteni az "olajveszteséget"

Minél több olajat és zsírt veszít a bőr, a test annál többet termel. A tisztító termékek és krémek kiszáríthatják a bőrt, így az elvárttal szemben ellentétes hatást fejtenek ki. A történet röviden: a bőre kiszárad és keménnyé válik, ezáltal a bőr több faggyút kezd termelni, amely már nem képes szétoszlatni és voilà - mitesszerek, valamint pattanások alakulnak ki. Minél többet harcol ellene hagyományos szerekkel, annál rosszabb a helyzet. Ezáltal egy ördögi kört hozva létre.

2. A káros anyagok könnyebben behatolnak a bőrbe

Mint korábban említettük, a hiányos bőrgát a száraz bőr egyik oka. Így nem csak nedvességet veszít a bőr, hanem a kívülről érkező káros anyagok is könnyebben behatolnak a bőrbe, ott okozva kárt. Ide tartozik a pattanásokat kiváltó P. acnes baktérium is.

Ápolási rutin száraz, tisztátalan bőr számára

A száraz bőr tisztítása és ápolása során a legfontosabb, hogy megakadályozza a további szárazság kialakulását, valamint a bőrgát megerősítésének támogatása, ezáltal a bőr nedvességmegtartó képességének helyreállítása.

Kerülje az agresszív tisztító és ápoló termékek használatát! Ne használjon olyan termékeket, amelyek eltávolítják bőréről a természetes olajat és zsírt! Ide tartoznak az alkoholok és a tenzidek, mint például a nátrium-lauril-szulfát.

Az agresszív, kiszáradást okozó tisztító gélek helyett használjon gyengéd tisztítóolajat. Ugyanolyan megbízhatóan távolítja el a szennyeződéseket, azonban nem károsítja a bőrgátat, valamint tisztítás közben ápolja a bőrt.

Használjon olyan ápoló termékeket, amelyek nem szárítják ki a bőrét! A zsír eltávolítása helyett, alkalmazzon kiváló minőségű növényi olajat, ezáltal hidratálva azt. Így nem csak a bőrgátat védi, hanem csökkentheti a bőr faggyútermelését is.

Ahhoz, hogy a nedvesség hatékonyan elraktározódhasson a bőrben, az olajokat mindig nedves bőrre kell felvinni. Tisztítsa meg bőrét a tisztítóolajjal, majd oszlasson el egy pár fújásnyi Toning Moisturiser terméket megtisztított bőrén, ezután masszírozzon be ápoló bio arcolajat a nedves bőrébe. A hatékony ápolási élmény érdekében használjon magnóliát és argán olajat tartalmazó Beauty Booster szérumot. Így nemcsak a bőrbe zárhatja a nedvességet, hanem értékes antioxidánsokkal, mint például E-vitaminnal, valamint gyulladáscsökkentő, telítetlen zsírsavakkal látja el azt. Az Eper és Superfood Skin Glow maszk támogatja a bőr regenerálódását, valamint a tisztátalanság megszüntetését. Nincs száraz bőr és nincsenek pattanások!

Ajánljuk

10% kedvezmény!

Newsletter Hintergrundbild

− Hírlevél −

Oh hey!

A Pure Skin Food csapata szeretne segíteni, hogy bőre újra csodálatosan ragyogjon. Iratkozzon fel Hírlevelünkre és
10% kedvezményt kap következő rendelésére!

A hírlevélre történő feliratkozással beleegyezik, hogy adatait Adatvédelmi nyilatkozatunk szerint feldolgozzuk.