Kétsége támad: Tesztelje a kozmetikai termékeket!

Kétsége támad: Tesztelje a kozmetikai termékeket!

Igen, a természetes kozmetikumok is válthatnak ki allergiás reakciókat. Tapasztalja ki, hogyan reagál bőre a kozmetikai termékekre.

Icon

Kerüljük a kozmetikumokban található összes szintetikus összetevőt. Hogy miért? Úgy gondoljuk, hogy a természetes összetevők jobban felszívódnak, ezáltal hosszú távú eredményeket, valamint egészséges bőrt biztosítanak. Tudatosan nem használunk ásványi olaj alapú termékeket, szintetikus tartósítószereket, tenzideket vagy illatanyagokat. Hosszú ideig tart olyan kozmetikai terméket kifejleszteni, amely kizárólag ellenőrzött biológiai alapanyagokat tartalmaz. Ezzel védve bőrünket és testünket a peszticidek és műtrágya maradványokkal szemben.

Manapság sokan használnak természetes kozmetikumokat. Úgy vélik, hogy ezek védelmet nyújtanak az allergének és az irritáció ellen. Ez részben igaz. A parabének, az ásványi olajok, valamint a szintetikus illatanyagok allergiás tüneteket vagy más irritációt okoznak. Viszont érzékenyebb emberek esetében akár a természetes összetevők is kiválthatják ezt. Hogyan bizonyosodhat meg arról, hogy az Ön bőrét mely termékek nem irritálják?

Egyszerű gyorsteszt

Egyszerűen megtudhatja, hogy az adott kozmetikai termék megfelelő-e az Ön számára:

Vigye fel a termék egy részét a könyök belső oldalára. Vizsgálja meg a bőrfelületet. Ha másnap bőrpír, viszketés, kiütés vagy hasonló jelentkezik, akkor a bőre azt jelzi, hogy a termék nem megfelelő az Ön számára.

Az EU-n belül alkalmazott, kozmetikumokról szóló rendelet előírja, hogy mely allergéneket kell megjelölni a terméken. Ezek az összetevők listájának végén találhatóak. Az allergéneket tartalmazó alkotóelemek, mint például az illóolajok esetén olyan koncentráció van meghatározva, amely használat esetén nem irritálja a bőrt. Akik bőre a természetes kozmetikai termékekre jól reagált, azok számára az allergia veszélye hosszú távú használat során sem áll fent.

Illóolajmentes ápolás az érzékeny bőr számára

Érzékeny a bőre? Nem szabad bedőlni annak, hogy egy termék "dermatológiailag tesztelt", mert ez önmagában nem jelent semmit. Annak ellenére, hogy a termék tesztelésére valóban sor került, nem számít, hogy a végeredmény jó vagy rossz. Ne bízzon vakon az "érzékeny termékekben", mindig ellenőrizze az összetevőket. Még a természetes kozmetikumok között is találni olyat, amely nem alkalmas érzékeny bőr esetén. Előnyt jelent, ha tudja, mely allergének irritálják a bőrét, így könnyen elkerülheti azokat. Ha azonban nem tudja, akkor először végezze el a fent említett tesztet. Idővel megtudhatja, honnan ered ez a bőrreakció. Lehet, hogy a keresztesvirágúaktól, a diótól vagy az illóolaj alkotóelemétől származik?

Az alkoholra a bőrnek egyáltalán nincs szüksége, amelyet még a természetes kozmetikai termékekben is gyakran használnak tartósítószerként. Ezt teljes mértékben kerülni kell. Ezenkívül a kevesebb, néha több: kevesebb allergén, kevesebb inger, kevesebb termék, kevesebb összetevő.

Ezért került összeállításra egy speciális, illóolajmentes ápolószett az érzékeny bőr számára. Támogatja a bőr védőrétegét. Próbálja ki!

Ajánljuk

10% kedvezmény!

Newsletter Hintergrundbild

− Hírlevél −

Oh hey!

A Pure Skin Food csapata szeretne segíteni, hogy bőre újra csodálatosan ragyogjon. Iratkozzon fel Hírlevelünkre és
10% kedvezményt kap következő rendelésére!

A hírlevélre történő feliratkozással beleegyezik, hogy adatait Adatvédelmi nyilatkozatunk szerint feldolgozzuk.