Növényi olajok tisztátalan bőrre

Növényi olajok tisztátalan bőrre

Növényi olajok tisztátalan bőrre? Jól hallotta! Tudja meg, mely növényi olajok egyensúlyozzák ki a bőr faggyútermelését, és mondjon búcsút a pattanásoknak és aknénak!

Icon

A tisztátalan és kombinált bőr általában hajlamos a túlzott faggyútermelésre. Ez azt jelenti, hogy a bőr - legalábbis az arc egyes területein - olajosnak tűnik, és gyorsan elkezd fényleni.

Még akkor is, ha nem is számítana rá: A megfelelő növényi olajok gyorsan orvosolják a túlzott faggyútermelést, és újra egyensúlyba hozzák a bőr saját olajtermelését.

Tisztátalan bőrre mindenekelőtt a nem komedogén olajok alkalmasak. Hogy mit jelent a komedogén, megtudhatja ebből a cikkből.

Mi okozza a zsíros arcbőrt?

Az olajos és fénylő területek az arcon akkor keletkeznek, amikor a bőr saját faggyútermelése kibillen az egyensúlyból. Ennek számos oka lehet: hormonális ingadozások, étrend, pubertás, klíma stb. Az eredmény gyakran tisztátalanságok és pattanások ezen a területen.

Figyelem: A kiszárítás nem mindig megoldás!

Próbált már úgy megszabadulni az olajos területektől, hogy hagyta kiszáradni bőrét, vagy egyszerűen már nem ápolta? Sajnos ez visszafelé sülhet el! A túlzott faggyútermelés oka ugyanis néha az, hogy a bőr már korábban is száraz volt. Hiszen bőrünk folyamatosan megpróbálja szabályozni önmagát. Ebben az esetben a még kevesebb ápolás csak azt eredményezné, hogy a bőr még több faggyút termel, mert hiányzik a védőrétege.

Amikor kívülről avatkozunk be, mindig figyelnünk kell az okokra, és meg kell vizsgálnunk a változásokat.

Olaj és bőr: egy szerelmi történet

Mi szeretjük a növényi olajokat bőrünkre! Két hatalmas előnyük van:

  • Mivel bőrünk maga is olajos faggyút termel, így az olajok sokkal közelebb állnak a bőr saját anyagához, mint például a krémek.
  • Szinte minden igényre van olyan növényi olaj, amely segítséget nyújthat!

Találja meg az Ön számára megfelelő termékeket, és építse be a növényi olajokat bőrápolási rutinjába - bőre meg fogja hálálni!

1. lépés: Olajos tisztítás

Valószínűleg hallotta már, hogy a hasonló a hasonlóban oldódik. A növényi olajok alapos és gyengéd tisztítási módszert jelentenek, amely még a makacs sminket is eltávolítja anélkül, hogy irritálná a bőrt. Tudjon meg mindent erről ebben a cikkben, és fedezze fel Bio Cleansing & Detox olajunkat.

2. lépés: Arcápoló olaj

Számos olyan növényi olaj létezik, amely hatékony a tisztátalanságokkal szemben. Ilyen például a jojobaolaj, a szőlőmagolaj vagy a fügekaktuszmagolaj, hogy csak néhányat említsünk.

Mivel minden olaj különböző előnyökkel és összetevőkkel rendelkezik, ezért tisztátalan és kombinált bőrre kifejlesztett bio beauty olajunkban a tisztátalanságok ellen leghatékonyabb olajokat kombináljuk:

Az arcolajban található számos természetes antimikrobiális összetevő gyengéd fertőtlenítőként hat a gyulladt bőrre. Az anyagcsere-folyamatokra szabályozó, a bőrbarrierre pedig regeneráló hatással van a tartósan tiszta bőrképért.

Többek között ezeket a csodálatos növényi olajokat tartalmazza, amelyek különösen ideálisak tisztátalan bőrre:

  • Szőlőmagolaj
  • Ligetszépeolaj
  • Maracujaolaj
  • Fekete köményolaj
  • Moringaolaj
  • Agránolaj

A magas linolsavtartalom szabályzó hatással van a faggyúmirigyek kivezető nyílásainak területén lévő szarusodási zavarokra, ami a pattanások javulásához vezet.

A passiógyümölcs-olaj, a ligetszépeolaj és a fekete köményolaj nyugtató és fájdalomcsillapító hatású. A fekete köményolaj emellett kiegyensúlyozó és tisztító tulajdonságokkal is rendelkezik.

Az argánolajból származó tokoferol (E-vitamin) védelmet nyújt a káros környezeti hatásokkal szemben.

Ezek a tulajdonságok teszik ezt az arcolajat a tökéletes koktéllá a tisztátalan és kombinált bőr számára. Használja naponta reggel és este, és mondjon búcsút a pattanásoknak és aknénak!

Ajánljuk