Vegán kozmetikumok, natúrkozmetikumok, bio kozmetikumok - Mit jelentenek ezek?

Vegán kozmetikumok, natúrkozmetikumok, bio kozmetikumok - Mit jelentenek ezek?

Szívesen vásárolna növényi kozmetikumokat: ez érthető! Sajnos azonban sok természetes "címke" rejti a hagyományos kozmetikumok kémiai összetevőit.

Icon

A natúrkozmetikai fogalmak dzsungele

A természetes eredetű kozmetikumok iránt manapság nagy a kereslet és folyamatosan nő. Egyre több vásárló próbálja elkerülni az átláthatatlan szintetikus összetevőket tartalmazó hagyományos kozmetikumokat. De csak kevesen tudnak eligazodni a növényi alternatívák dzsungelében, amelyek gyakran nem azt kínálják, amit ígérnek. Nézzük meg most közelebbről:

Hagyományos kozmetikumok: Ezekben minden megtalálható, ami törvényileg engedélyezett: a hormonális hatású összetevőktől az irritálón vagy allergia kiváltókon keresztül a potenciálisan rákkeltő anyagokig.

Kozmetikumok "... nélkül": Ezekből a termékekből az aggasztó összetevők kimaradtak, azonban garancia nincs, hogy a helyettesítő hatóanyagok vagy a teljes receptúra nem károsítja az egészséget. Lásd a hagyományos kozmetikumok esetében.

Vegán kozmetikumok: Ezek nem automatikusan természetes eredetűek! A vegán kozmetikumok számos olyan szintetikus összetevőt tartalmazhatnak, amelyek a hagyományos kozmetikumokban is előfordulhatnak. Ezek egyszerűen állati eredetű összetevő mentesek.

Növényi kozmetikumok: Ezen termékek esetében az összetevők egy része növényi eredetű, mint pl. kivonatok és olajok vagy erősen feldolgozott növényi nyersanyagok. Gyakran a kialakított "zöld imázs" azonban csak a termék kis részére igaz. A többi összetevő általában megegyezik a hagyományos kozmetikumokéval.

Natúrkozmetikumok: Egyre jobb -, de ez is lehet megtévesztő! A natúrkozmetikum nem védett fogalom. Ebben az esetben ugyanaz lehetséges, mint a növényi kozmetikumoknál, ha termék nem rendelkezik valamilyen natúrkozmetikai pecséttel. Ha igen, akkor ez a gyártókat bizonyos százalékú természetes eredetű nyersanyag tartalomra kötelezi. Azonban itt is előfordulhatnak a természetes anyagok kémiai származékai, illetve az állati eredetű (pl. méhviasz vagy lanolin) összetevők is megengedettek. Amennyiben a nyersanyagok hagyományos gazdálkodásból származnak, úgy a termelés során a káros maradványok bekerülése lehetséges.

Bio kozmetikumok: Ebben az esetben a nyersanyagok ellenőrzött biológiai gazdálkodásból származnak, ami egy helyes út. Azonban a felhasznált biológiai nyersanyagok előírt százaléka nagy mértékben függ az adott bio-minősítő szervezettől. Az ecocert bio kozmetikumok esetében a a nyersanyagok 95%-a növényi eredetű, de csak 10%-a bio. Néhány bio-pecséthez, mint például az Austria Bio Garantie magas, 95%-os bio arány szükséges, tehát ezen termékek egyértelműen megkülönböztethetőek a többi kategórai kozmetikumaitól. Fontos odafigyelnünk arra is, hogy amennyiben lehetséges minden összetevő bio gazdálkodásból származzon. Kivételt képeznek az emulgeálószerek és tartósítószerek. Vigyázat - a bio kozmetikum nem egyenlő a vegánnal!

PURE SKIN FOOD: A PURE SKIN FOOD kizárólag növényi nyersanyagokat használ fel, amelyek 100%-ban ellenőrzött biológiai gazdálkodásból származnak, valamint vegánok és állatokon nem teszteltek.

Ajánljuk

10% kedvezmény!

Newsletter Hintergrundbild

− Hírlevél −

Oh hey!

A Pure Skin Food csapata szeretne segíteni, hogy bőre újra csodálatosan ragyogjon. Iratkozzon fel Hírlevelünkre és
10% kedvezményt kap következő rendelésére!

A hírlevélre történő feliratkozással beleegyezik, hogy adatait Adatvédelmi nyilatkozatunk szerint feldolgozzuk.