Olajos öblítés: Fogunk egészségáre gyakorolt előnyei

Olajos öblítés: Fogunk egészségáre gyakorolt előnyei

Az olajos öblítés manapság nagyon divatos - megfelelően alkalmazva már 7nap alatt képes szájhigiéniánk javítására.

Icon

Mi az az olajos öblítés?

Az olajos öblítést már évezredek óta használt, ayurvédikus szájüreg tisztító módszer, ami iránt manapság már a nyugatiak is rendkívüli érdeklődést mutatnak. Alkalmazása meglepően egyszerű: Vegyen 1 evőkanálnyi növényi olajat a szájába. Ezután az olajat 10-20 percig mozgassa szájában és gargalizáljon. Végezetül köpje ki és meleg vízzel öblögessen.

Az ayurvédában hagyományosan szezámolajat használnak, de más növényi olajak, mint pl. a kókusz- vagy olívaolaj, is kiválóan alkalmasak erre. Az ayurvédikus elmélet szerint a rendszeres olajos öblögetés nagyon pozitív hatású a különböző betegségekkel szemben, mint például migrén, PMS, stb. Sajnos, kevés tudományos vizsgálat említi ennek a technikának a holisztikus hatásmódját.

Tehát valójában miről is van szó?

A rendszeres olajos öblögetés hozzájárul a szájhigiéniához, mivel a teljes szájüregből eltávolítja a mikroorganizmusokat. Ezáltal csökken a plakkot, így a

  • fogszuvasodást

  • fogkövet

  • fogínygyulladást

  • fogágybetegséget

Hogyan működik az olajos öblítés?

A baktériumok nagyrésze, amely a foglerakódásokban előfordul, hidrofób sejtfelszínénnel rendelkezik, amely azt jelenti, hogy velük szembe jobb az olaj, mint a víz. Ezek felhalmozódnak az olajos fázisban, így könnyen eltávolíthatóak.

Emellett számos növényi olaj antibakteriális tulajdonságokkal is bír, így plusszban jót tesznek fogunk egészségéért. Ez a hatás illóolajok hozzáadásával erősíthető. Nyersanyagtól függően az illóolajok baktériumokkal és gombákkal szembeni hatékonysága kimutatott. A nyálkahártya, a nyelv és a fogíny ápolása megfelelő növényi olaj és illóolaj keveréke által nem csak a gyulladásokkal szemben hatékony, hanem megfelelő tápanyag ellátást is biztosít.

Az olajos öblítés jó fogmosás helyett is?

Nem! A fogak felületének tisztítása hosszabb az olajos öblítés által, mint fogmosás esetén, mivel a plakk egy biofilm, amely mikroorganizmusok több rétegéből áll. Az olajos öblítés által más tisztítószerek számára megközelíthetetlen területek is elérhetőek.

A fogfelszínhez kíméletes olaj nem tartalmaz csiszoló részecskét, ezért más fogtisztító termék helyettesítésére nem alkalmas.

PURE SKIN FOOD Bio-Fogápoló olaj black cumin | lemon

A PURE SKIN FOOD 100%-ban biológiai fogápoló olaja a következő tulajdonságokkal rendelkezik az alapolajok és illóolajok kiegyensúlyozott receptúrája által:

  • csökkenti a lepedéket és annak következményeit (pl. fogszuvasodás és fogágy betegség)

  • támogatja a sebgyógyulást

  • antimikrobás és gyulladáscsökkentő

  • erősíti és regenerálja a szövetek

  • antiallergiás hatású a feketeköményolaj által

  • megnyugtatja a légutakat

Az ájurvédikus klasszikus szezámolaj mellett a körömvirág kivonat olívaolajban összetevő különösen gyógyulástámogató tulajdonságáról ismert, míg a feketeköményolaj immunszabályozó hatású. Az illóolajok, mint a citrom-, bors- és fahéjolaj, kompozíciója hatékony a baktériumok, vírusok és gombák egész sorával szemben - a csodálatosan friss érzésért.

Dr. Nicole Doyle

Ajánljuk

10% kedvezmény!

Newsletter Hintergrundbild

− Hírlevél −

Oh hey!

A Pure Skin Food csapata szeretne segíteni, hogy bőre újra csodálatosan ragyogjon. Iratkozzon fel Hírlevelünkre és
10% kedvezményt kap következő rendelésére!

A hírlevélre történő feliratkozással beleegyezik, hogy adatait Adatvédelmi nyilatkozatunk szerint feldolgozzuk.