Bőr és psziché: arcszín-gyilkos stressz

Bőr és psziché: arcszín-gyilkos stressz

Stresszes hete volt, és bőre megváltozott? Ez nem szokatlan! Hiszen arcbőrünk gyakran tükrözi, hogyan érezzük magunkat.

Icon

Az olyan tünetek, mint a bőrszárazság, a pattanások vagy a vörös foltok jelzik a belső egyensúly felborulását. A stressz negatívan hat a bőrre, és hormonális változásokat is okozhat.

Például egyesek arcán vörös foltok jelennek meg, amikor idegesek. Általában nagyon gyorsan újra eltűnnek, de ez megmutatja, hogy közérzetünk mennyire és főleg milyen gyorsan befolyásolhatja a bőrt!

A stressz a meglévő irritációkat is felerősítheti: Ha például hajlamos pattanásokra, ezek gyakrabban fordulhatnak elő egy stresszes vizsgahéten vagy egy megerőltető munkahéten.

De a bőr szárazságának oka lehet a stressz is: néha a stressz a bőr lipidrétegét is érinti, így könnyebben veszik el a nedvesség, és a bőr kiszárad. Ez megnyilvánulhat hámló és száraz területek, például az arcokon és az állon, formájában.

A viszketés vagy a bőrkiütések hátterében a stresszes hétköznapok is állhatnak. Előfordulhat, hogy főnöke túl sokat kér Öntől, vagy nem alszik eleget. A stressz felszívja a szervezet energiáját, ezért rendszeresen töltse fel akkumulátorait!

Talán Ön is megfigyelte már: Sokunknak pattanások vagy vörös foltok jelennek meg az arcunkon, különösen nagy események előtt, amikor különösen fontos számunkra, hogy ragyogjunk.

Mit tehet ellene:

Előzze meg elég korán!

Javasoljuk a rendszeres mélytisztító arcmaszkok használatát néhány héttel a fontosabb időpontok előtt, hogy előkészítse bőrét és megelőzze a tisztátalanságokat.

A kevesebb több!

Bőrünket gyakran megterheli a túl sok összetevő vagy szépségápolási termék. Tehát a kevesebb sokszor több! Építse újra bőre védőrétegét természetes termékekkel.

Érzékeny bőrre ajánljuk a Bio Toning Moisturizer Calming Chamomile és Bio Beauty olaj fragrance free érzékeny bőrre termékeket: visszaállítja az irritált és érzékeny bőr egyensúlyát!

Valóban akut problémák esetén azonban először orvoshoz kell fordulni.

Tartsa fenn a megfelelő egyensúlyt

Túl sok találkozó a munkahelyen, túl sok privát kötelezettség – a „túl sok” soha nem jó, bármi is legyen!

Ha stresszes hetet tölt az irodában, tudatosan szánjon időt a regenerálódásra esténként és hétvégén: Próbáljon meg lazítani, olvasson egy jó könyvet, rendelje meg kedvenc ételét ahelyett, hogy maga főzne - lazítson és töltse fel energiáit a következő napra.

Főleg ünnepnapokon, például karácsonykor vagy húsvétkor, sokan túl sok feladatot vállalnak magukra: ajándékok a gyerekeknek, rokonok látogatása, sütemény sütés....

Ne aggódjon, családja és a barátai is meg fogják érteni, ha nemet mond – még ha csak arcbőre miatt is!

Ajánljuk