Nemzetközi nőnap: Beautiful & Powerful

Nemzetközi nőnap: Beautiful & Powerful

A nők elleni erőszak még a 21.században is egy mindenütt jelenlévő probléma. Nem fordíthatjuk el a fejünket, ezért az idei nemzetközi nőnap alkalmával, március 8-án egy adománygyűjtést indítunk. Rendelésenként 1 eurót szeretnénk felajánlani a női menedékházak számára, ahol az érintettek támogatást és gyors segítséget kaphatnak.

Icon

Minden harmadik nő fizikai és/vagy szexuális erőszak áldozata

Valójában a nők több, mint 30%-a még mindig valamilyen fizikai és/vagy szexuális erőszak áldozata. Tehát, ha valaki két barátnőjével kávézik, akkor statisztikailag nézve az egyikük érintett.

Az erőszak meghatározása azonban nem ilyen egyszerű. Mikor válik egy reakció erőszakossá? Mikortól alkalmaz erőszakot a partner egy vita során? A Büntető Törvénykönyv szerint az erőszakos bűncselekmények listája hosszú:

  • (Súlyos) testi sértés
  • Kínzás vagy elhanyagolás
  • Megfosztás a szabadságtól
  • Kényszerítés
  • Veszélyes fenyegetés
  • Kitartó zaklatás/üldözés
  • Folyamatos erőszak
  • Nemi erőszak stb.

A zaklatás a nők 18%-át érinti

A hivatalos meghatározás szerint a zaklatás, más néven „kitartó üldözés” is erőszakos bűncselekmény. Feltételezhető, hogy a be nem jelentett esetek száma jóval nagyobb. Ha olyan érzése van, mintha figyelnék vagy kényelmetlenül érzi magát, akkor ezt minden esetben jelezni tudja és kell is - kérjen segítséget!

A nők több, mint fele élete során volt már valamilyen szexuális zaklatás áldozata

Sajnos ez sok esetben nem kizárólag szexuális, hanem pszichológiai bántalmazást is jelenthet. Ezenkívül a társadalmi, gazdasági vagy kulturális területeken megjelenő strukturális erőszakról sem szabad megfeledkezni. Ide tartozik a nemi megkülönböztetés minden formája, mint például a jövedelem, az erőforrás és az oktatási lehetőségek stb. egyenlőtlen elosztása.

Az összes női gyilkosság áldozatának csaknem 70% -át férfi partnere ölte meg

Mit tehet: Ne csukja be a szemét, ha valamit lát vagy hall! Mindegy, hogy ismeri-e a személyt vagy sem. A legjobb, ha figyelemmel kíséri a helyzetet, és ha szükséges segítséget kér. Minden nőnek szüksége van a támogatásra és a segítségre!

Azért indítottuk el az adománygyűjtést, mert ez a téma nagyon fontos számunkra. Nagyon örülünk, hogy ezzel az akcióval támogathatjuk az Autonóm Osztrák Női Menedékázak Egyesületét, ahol az érintettek támogatást és gyors segítséget kaphatnak.

Ajánljuk