Ismerje fel a kombinált bőrt és ápolja megfelelően!

Ismerje fel a kombinált bőrt és ápolja megfelelően!

A kombinált bőr nem az életkor kérdése, azonban összefügg a táplákozással és a helytelen ápolással. Bemutatjuk Önnek, hogy miről lehet felismerni a kombinált bőrt, és hogyan ápolhatja megfelelően.

Icon

A kombinált bőr arról ismerhető fel, hogy vannak olyan területek a bőrén, ahol a felesleges olaj összegyűlik, valamint emellett kialakulnak normál, vagy száraz bőrterületek is. A híres T-zóna itt különösen fontos szerepet játszik, ami annyit jelent, hogy egy csillogó "T" jelenik meg az arcán, az orr és a homlokvonal mentén. Az arca a külsö részen pedig gyakran száraz. De ez mindenki esetében más.

A közhiedelemmel ellentétben a kombinált bőrnek semmi köze az életkorhoz. Az arcbőr nemcsak a tizenéves korban lehet különböző helyeken egyszerre száraz és olajos is. Ennek különféle okai lehetnek, azonban sajnos még nincs rá egyértelmű válasz. Ilyen tényezők, például:

  • Táplálkozás
  • Hormonszint
  • Helytelen ápolás
  • Környezeti hatások
  • Stressz
  • Mentális terheltség

A kialakulás egyik lehetséges oka lehet még a tejintolerancia. Ez tulajdonképpen normális, mivel az emberiség nagy részének az emésztőrendszeréből hiányoznak a tejcukor lebontásához szükséges enzimek, ami a kombinált bőr, a pattanások és a mitesszerek kialakulásához vezethet.

Természetesen az is előfordulhat, hogy egy vagy több ételre allergiás, amely szintén kihat a bőrre. Ennek a további jelei lehetnek: kis kiütések vagy piros foltok.

A hormonkészítmények és a pirulák szedése szintén hatással lehetnek a bőrére. Ez gyakran a nyakvonal tisztátalanságából ismerhető fel. Néhány nő nagy különbséget észlel akkor, amikor mechanikus fogamzásgátlásra vált, vagy abbahagyja a pirulák szedését.

Azonban az is lehetséges, hogy a napi arcápolás során valamit rosszul csinál. Tegyük fel, hogy télen a nagyon száraz bőrére, egy különösen hidratáló terméket vásárol. Azonban nyáron a napsugarak és a nyári hőmérséklet miatt a bőrének hirtelen sokkal kevesebb támogatásra van szüksége, ezért egy zsíros T-zóna alakul ki.

Megfordítva az is előfordulhat, hogy a túl olajos bőrét további nedvességel látja el, amely megpróbál még több faggyút előállítani. Azonban ezáltal a zsíros terület egyre csak növekszik...

A kombinált bőr számára minden esetben kiegyensúlyozó termékeket kell használni, ezáltal egyensúlyba hozva azt.

A levendulát és körömvirágot tartalmazó tisztítóolaj tökéletes a kombinált bőr számára: Szabályozza a bőr saját faggyútermelését, ezáltal kiegyenlítve a zsíros területeket, ennek ellenére elegendő nedvességet biztosít a száraz területek számára. Akut szükség esetén használja naponta a bőre gyorsabb helyreállításáért.

Ezenkívül ajánljuk a Zöld Superfood maszk hetente egyszer vagy kétszer történő alkalmazását tisztátalan és kombinált bőr számára. Magas tápanyag és ásványi anyag, mint a cink és kalcium, tartalma által gyulladáscsökkentő és antimikrobiális hatású, valamint segít felgyorsítani a bőr anyagcseréjét. A maca- és csalánpor természetes B3-vitamin tartalma által támogatja a bőr védőgátjának regenerálódását, stimulálja a kollagéntermelést és csökkenti a bőrpírt. Antioxidáns tartalma által csökkenti a mitesszereket is.

Fedezze fel a kombinált bőr elleni termékek széles választékát!

Ajánljuk

10% kedvezmény!

Newsletter Hintergrundbild

− Hírlevél −

Oh hey!

A Pure Skin Food csapata szeretne segíteni, hogy bőre újra csodálatosan ragyogjon. Iratkozzon fel Hírlevelünkre és
10% kedvezményt kap következő rendelésére!

A hírlevélre történő feliratkozással beleegyezik, hogy adatait Adatvédelmi nyilatkozatunk szerint feldolgozzuk.