A kozmetikai állatkísérletek ellen: 6 érdekes tény

A kozmetikai állatkísérletek ellen: 6 érdekes tény

A szépségért senkinek sem szabadna szenvednie - az állatoknak meg főleg nem!

Icon

A szépségért senkinek sem szabadna szenvednie - az állatoknak meg főleg nem! Ennek ellenére sokszor hallunk még olyan kozmetikai márkákról, amelyek termékeiket még mindig állatokon tesztelik. Íme 6 fontos tudnivaló az állatkísérletekkel kapcsolatban:

1. A kozmetikai célú állatkísérletek az EU-ban nem enegedélyezettek!

2013 óta az EU-ban tilosak a kozmetikai termékek állatokon végezett tesztelése, amelyet azonban sok vállalat még mindig figyelmen kívül hagy. Különösen a nagy vállalatok, amelyek a termékek vagy egyes összetevők tesztelését áthelyezik egy harmadik országba.

2. Az állatkísérletek elavultak

Természetesen, az állatokon végzett vizsgálatok eredményei 1:1-ben nem igazak az emberekre is. Manapság már sokkal megbízhatóbb, jobban reprodukálható és egyedülállóbb módszertani eljárások léteznek, amely valós eredményeket mutatnak az emberek számára. Gyakran ezek a modern, állatkísérlet mentes módszerek még olcsóbbak is. Ennek ellenére, még számos vállalat nem alkalmazza ezeket.

3. Kínában az állatkísérlet elő van írva

Korábban akik kozmetikumaikat a kínai piacon szerették volna eladni, állatkísérleteket kellett végezzenek. Időközben ez az előírás kicsit lazább lett: a kínai kozmetikai vállalatok, amelyek termékeiket csak Kínában árusítják, alternatív vizsgálati módszereket is alkalmazhatnak, amíg azok csak hagyományos felhasználású és nem speciális termékek.

4. Hol tilosak még az állatkísérletek

Az alábbi országokban jogellenesek még a kozmetikai célú állatkísérletek: Ausztrália, Új-Zéland, India, Izrael, Norvégia.

Kanada és Tajvan még egy lépéssel előbbre van: Ők még az állatokon tesztelt termékek árusítását is tiltják.

5. Ennek ellenére: 2015-ben 2.753.062 állatot használtak csak Németországban állatkísérletekhez

A tilalom ellenére, sajnos a kozmetikai iparban még mindig előfordulnak állatkísérletek. A tudomány nevében több millió állatot kínoznak meg a német laborokban, amelyek nagyrésze el is pusztul. Ezek elsősorban egerek, patkányok és halak, de egyre több alkalommal nyulak, macskák, kutyák, disznók vagy majmok.

6. Indoklás

"Az állatok, olyanok, mint mi" ez az állatkísérlet-ellenesség indoka. Ha az állatok, olyanok, mint mi, akkor miért kínozzák őket?

Az állatkísérletek nem csupán etikai, hanem orvosi és módszertani okokból is elutasításra kerültek. Az állatok és emberek különbözőek. Az állatkísérletekből semmi lényeges információt nem kapunk a civlizációs betegségek, mint pl. szív- és érrendszeri betegségek, a rák, a cukorbetegség, a reuma és az allergia, kezeléséhez - az Orvosok egyesülete szerint az állatkísérletek ellen.

Mit lehet tenni az állatkísérletek ellen?

Figyeljen oda az állatkísérlet mentes termékek vásárlására.

Nálunk az ETIKA nagyon fontos! Kozmetikumainkban állati eredetű termék nem kerülnek felhasználásra, illetve azok állatokon nem teszteltek. Termékeinket emberek önként és örömmel tesztelték!

Ajánljuk

10% kedvezmény!

Newsletter Hintergrundbild

− Hírlevél −

Oh hey!

A Pure Skin Food csapata szeretne segíteni, hogy bőre újra csodálatosan ragyogjon. Iratkozzon fel Hírlevelünkre és
10% kedvezményt kap következő rendelésére!

A hírlevélre történő feliratkozással beleegyezik, hogy adatait Adatvédelmi nyilatkozatunk szerint feldolgozzuk.