A hét összetevője: argánolaj

A hét összetevője: argánolaj

Az argánolaj az egyik legnépszerűbb olaj a kozmetikai iparágban. Az elmúlt években számtalan olyan bőr-, haj- és arcápoló terméket fejlesztettek ki, amelyek tartalmaznak argánolajat és csodákra képesek. De valójában miért?

Icon

5 tény az argánolajról, amely megmagyarázza miért olyan hatékony és honnan származik:

1. Származás és előállítás

Sok észak-afrikai ember számára az argánfa az élet elengedhetetlen feltétele: tűzifaként, építőanyagként, valamint a gyümölcsét és az abból készült olajat élelemiszerként, bőrápolásra és betegségek gyógyítására használják. A fák Marokkó déli részén találhatóak meg, az élettartamuk 400 év is lehet.

Ahhoz, hogy a népszerű olajat kinyerjék az argánfa gyümölcséből, először el kell távolítani a gyümölcshúst, ez alatt található az argándió, amelyekből ki kell ütögetni a magokat. A termékekhez kizárólag hidegen préselt argánolajat használunk fel.

Érdekesség: minden argánfa Marokkó államhoz tartozik. Magánszemélyek és berber családok csak betakarítás céljából kapnak használati jogokat. A fában kárt tenni vagy kivágni szigorúan tilos.

2. Mit tartalmaz?

A félzsíros olaj sok A-, B- és E-vitamint tartalmaz. Nyugtató hatását a nagy mennyiségű omega-3 és omega-6 zsírsavnak köszönheti. Ezek a bőrünkre gyakorolt jótékony hatásaikról ismertek. Az argánolaj nagy arányban tartalmaz olajsavat - egy másik zsírsav, amely például az emberi faggyúban is megtalálható. Támogatja a bőr és a haj nedvességtartó képességét.

A növényi flavonoidok antibakteriális és fertőtlenítő hatásúak. Ezenkívül úgy tartják, hogy az argánolaj faggyúszabályozó hatással bír. Ez különösen ideális zsíros és kombinált bőr esetén (komedogenitás mértéke 0).

A haj igazi fegyvere: tokoferolt (E-vitamint) tartalmaz, amely serkenti a haj növekedését, valamint erősíti annak gyökereit. A fitoszterinek fényt és rugalmasságot biztosítanak.

3. Hatás és alkalmazás

Hagyományosan az argánolajat pattanások és bőrkiütések kezelésére használták. Nyugtató, hidratáló és élénkítő hatása védi a bőrt és támogatja annak regenerálódását. Az argánolaj minden bőrtípus esetében használható. Ideálisan alkalmazható hajon, fejbőrön és bőrön - még száraz, repedezett bőrön is.

Az olaj a hajvégekbe masszírozva kiváló hatást biztosít. A korábban említett zsírsavak és antioxidánsok megkönnyítik a haj kifésülését, valamint csodálatos ragyogást eredményeznek.

4. Miért bio?

Az 1990-es években, amikor megnőtt a kereslet az argánolajat tartalmazó kozmetikai termékek iránt, a nemzetközi nagyvállalatok nagy mennyiségben vásároltak az olajból, hogy később eladják Európában és Amerikában. Azonban a marokkói állam korlátozta a külföldre irányuló tömeges export mennyiségét, ezáltal biztosítva a kisebb vállalkozások számára a piacra jutást. Napjainkban a világszerte használt argánolaj nagy részét női szövetkezetek állítják elő, amelyek közül sok bio-minősítéssel rendelkezik.

5. Kecske

Miért látható olyan sok kecske az argánfa közelében? Alacsony törzsének és lelógó ágainak köszönhetően az állatok könnyen elérik a finom gyümölcsöket. Mivel a gyümölcshús nem szükséges az olaj előállításához, ezért ott hagyják az állatok számára. Korábban a kecskék által kiválogatott magokat még a földről összegyűjtötték, megtisztították és lepréselték.

A termékek kizárólag marokkói, női szövetkezetektől származó, fair, bio argánolajat tartalmaznak.

Argánolajat tartalmazó termékek kínálatunkban

Ajánljuk

10% kedvezmény!

Newsletter Hintergrundbild

− Hírlevél −

Oh hey!

A Pure Skin Food csapata szeretne segíteni, hogy bőre újra csodálatosan ragyogjon. Iratkozzon fel Hírlevelünkre és
10% kedvezményt kap következő rendelésére!

A hírlevélre történő feliratkozással beleegyezik, hogy adatait az adatvédelmi nyilatkozatunk szerint feldolgozzuk.