4 ok, miért rossz a stressz a bőr számára, és amit tehet ellene

4 ok, miért rossz a stressz a bőr számára, és amit tehet ellene

Mindenki ismeri milyen a stressz. Minden túlságosan nehézkessé válik, és úgy tűnik, hogy elveszíti az irányítást a helyzet felett. Vajon mi történik a testében, hogyan befolyásolják ezek a folyamatok a bőrt? A válasz ezekre a kérdésekre.

Icon

A stressz 4 negatív hatása a bőr számára

A szíve gyorsabban kezd verni, a keze izzad, és hirtelen az egyszerű dolgokat nehezen érti meg. Röviden: Stressz. Ilyenkor sok minden történik a bőrével.

  • A stressz támogatja a gyulladás kialakulását

A pattanások egyik fő oka a gyulladás, amely elsősorban nem a bőrön, hanem a test bármely részén fellelhető. Ezt szisztémás gyulladásnak nevezik. Pattanások és tisztátalan bőr esetén ezek gyakran a belekben találhatóak meg. A stressz növeli a gyulladás kockázatát - ez nem csak tisztátalan bőrt és pattanásokat eredményez, hanem számos más egészségügyi problémához is vezethet.

  • A stressz növeli a vércukorszintet

A stressz növelheti a vércukorszintet, ami az úgynevezett androgének - férfi nemi hormonok - megnövekedett termeléséhez vezet. Ezek kulcsfontosságú szerepet játszanak a mitesszerek és pattanások kialakulásában. Minél több androgén van a vérében, annál több faggyút termel a szervezete. A túl sok faggyú eltömődött pórusokat eredményez - és voilá mitesszerek és pattanások alakultak ki.

  • A stressz elpusztítja a bőrvédőgátat

A sértetlen bőrvédőgát az egészséges és szép bőr előfeltétele. Egyrészt megakadályozza a nedvességvesztést, másrészt támogatja bőr védelmét, hogy a baktériumok és a vírusok ne juthassanak be. A stressz lyukas bőrvédőgátat okozhat, amelynek eredménye: száraz bőr, tisztátalan bőr és a pattanások kialakulása.

  • A stressz negatív hatása az étrendjére

Kinek van ideje főzni az állandó rohanás mellett? Ezért a stresszes helyzetekben általában az első választás vagy a Fast Food vagy a kész ételekre esik. Ezek fokozzák a stressz negatív hatását a bőre számára, a vércukorszint gyors emelkedésével, a fokozott inzulin, valamint a megnövekedett androgén termeléssel. Értékes tápanyagoktól és vitaminoktól esik el szervezete. Nem csoda, hogy egy menü fogyasztása után, rosszul érzi magát. De ez még nem minden, mert nem sokkal ezután mitesszerek és pattanások alakulhatnak ki.

Keep calm and take care of yourself- amit tehet stressz ellen

A jó hír: A stresszt nem csak egyszerűen el kell fogadnia, hanem tehet ellene, hogy még a hektikus időkben is jobban érezze magát.

Vedd kezedbe az életed!

A legfontosabb, hogy tanulja meg kezelni a stresszt. Ez azt jelenti, hogy az életét, valamint a stresszes helyzeteket kézbe kell vennie. Ahelyett, hogy tehetetlennek érezné magát, inkább a megoldásra kell koncentrálnia. Igen, mindig van megoldás! A helyes gondolkodásmód tényleg számít, mert ez határozza meg, hogy passzív tárgyként vagy aktív alanyként vesz részt.

Használjon a kikapcsolódáshoz Self Care szertartásokat

Néhány dolog azonban nem tűr halasztást, és mindenképpen meg kell csinálni, ilyenkor nincs lehetőség a stressz csökkentésére. Ezért annál is fontosabb, hogy amikor lehetséges lazítson. Az ilyen lazítással töltött idő lehetővé teszik a stressz elkerülését, az energia feltöltését, azért, hogy kiegyensúlyozottá váljon.

Fordítson különös figyelmet érzéseire, valamint szenteljen időt magára! A Négylépéses ápolási szertartás tökéletes pihentetést nyújt egy hosszú nap után. A forró fürdő közben, kényeztesse bőrét arcmaszkokkal! Kenje be magát testolajjal vagy body mousse-szal, és máris másképp látja a világot. Így egyszerre ápolhatja testét, valamint lelkét.

Ajánljuk

10% kedvezmény!

Newsletter Hintergrundbild

− Hírlevél −

Oh hey!

A Pure Skin Food csapata szeretne segíteni, hogy bőre újra csodálatosan ragyogjon. Iratkozzon fel Hírlevelünkre és
10% kedvezményt kap következő rendelésére!

A hírlevélre történő feliratkozással beleegyezik, hogy adatait az adatvédelmi nyilatkozatunk szerint feldolgozzuk.