Igen! Munkánkat klímasemleges módon végezzük

Büszkén jelentjük be, hogy termelésünk CO2-semleges minősített, mivel a klímavédelem fontos számunkra!

A klímasemlegesség 3 pillére

2018-ban a Carbon Footprint 600 t CO2 volt. Ezt a Joanneum Research számította ki. 2019 szeptembere óta hivatalosan is klímasemlegesek vagyunk és a ReGreen által CO2- és klímasemlegesként minősített. A klímaemlegesség céljának elérése érdekében olyan fenntarthatósági stratégiát dolgoztunk ki, amely három pillérre épül:

Elkerülés

A legjobb CO2 természetesen az, amely nem is keletkezik. Ezért igyekszünk a lehető legkevesebb CO2-t előállítani. Az újonnan épített csarnokok magas energiahatékonysága, a zöld villamos energia felhasználása - részben a saját fotovoltaikus rendszerünkből (200 kWp) -, valamint a saját elektromos járműparkunk révén számos területen is sikeresek vagyunk.

Termékkínálatunk összeállításakor, valamint beszállítóink és partnereink kiválasztásakor figyelünk a fenntarthatóságra és a környezetbarát termelésre is.

Csökkentés

Ahol a CO2-emisszió elkerülhetetlen, ott annak csökkentésének lehetőségét keressük. Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a következő intézkedésekkel a lehető legnagyobb mértékben csökkentsük a CO2-kibocsátást:

 • Fenntartható építés, sok fa és nagy energiahatékonyság
 • Elektromos készülékek és számítógépes hardver maximális energiahatékonysággal
 • Munkavállalói jegy a tömegközlekedésben
 • A fűtést és a hűtést 60 és 100% között fedezi a szomszédos biogázüzem
 • Műanyagmentes, környezetbarát szállítási anyagok ragasztómentes lezárással
 • A hulladék és az újrahasznosítható anyagok lelkiismeretes újrahasznosítása
 • Regionális és főként bio élelmiszerek az étkezőben

Kompenzálás

A ReGreen révén a CO2-emissziót kompenzáltuk Indiában, Bangladesben és Peruban a klímagázok csökkentése érdekében. Minden projekt UNO-minősítéssel rendelkezik, így garantálva az éghajlatra káros üvegházhatású gázok elkerülését. A következő három projektet támogatjuk:

Szélenergia Indiában

Itt a Maharashtrai szélenergia-projekteket támogatjuk. A mai napig 16 szélerőművet működtettek, amelyek mindegyike 2,1 MW-os. A termelt energia megakadályozza az új széntüzelésű erőművek építését - és így minden egyes kompenzált tonna CO2 által hat ember kap Indiában megújuló energiát.

Előnyök:

 • Energia helyettesítése fosszilis energiaforrásokkal

Vízkezelés Bangladesben

A WADI, a tudományosan minősített UV-mérőeszköz a vízfertőtlenítéshez, a WHO nyolc megbízható ivóvíz kezelési módszerének egyike. A WADI kiküszöböli az ivóvíz energiaigényes, tűzifával való forralását és jelzi, hogy a vízben lévő baktériumokat miként pusztítják el az UV-sugarak. Csak helyezzen egy üveg vizet a napra a mérővel együtt.

Előnyök:

 • 7 000 000 liter ivóvíz fertőtlenítése a projektben
 • A biodiverzitás további védelme
 • Kevesebb idő a tűzifa keresésével azoknak a családok esetében, akik nem engedhetik meg maguknak

Erdővédelem Peruban

A projekt részeként a gazdálkodók támogatást kapnak a fenntartható kakaótermelésre való átállásban. A folyamat során a leromlott talajt helyreállítják, és ezzel egyidejűleg csökken az erdőirtás. Ez lehetőséget ad az embereknek megélhetésének fenntartható és erdőbarát fenntartására, ugyanakkor hozzájárul az esőerdők védelméhez.

Előnyök:

 • Új fák ültetése és több mint 500 000 hektár erdő védelme
 • 632 munkahely létrehozása
 • 30 faj, például óriástatu, kék ara papagáj és óriásvidra, védelme a projekt területén

#wearethechange

Természetesen további tevékenységeket terveztünk a jövő éghajlatának védelme érdekében.